dinsdag 27 januari 2009

Bibliotheek Zwolle deelt Pokens uit op NOT

Alle jeugdbibliothecarissen van Bibliotheek Zwolle gaan deze week naar de NOT beurs in Utrecht en delen daar Pokens uit aan standhouders met een –voor de bibliotheek- interessant product. Elke jeugdbibliothecaris krijgt 2 Pokens mee om te netwerken.

Testen
Het is de tweede proef die de bibliotheek opstart om erachter te komen of en hoe de Poken werkt als fysiek middel om digitale gegevens uit te wisselen. Vorige week startte de bibliotheek al een actie met 10 scholieren die bij de bibliotheek hun maatschappelijke stage uitvoeren. Deze, en de nieuwe proef onder het eigen personeel worden beiden gevolgd en ook vergeleken met elkaar.

Wie krijgen een Poken?
De jeugdbibliothecarissen gaan naar de NOT om de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs te bekijken. Daarbij krijgen zij de opdracht mee om na te denken hoe de meest interessante producten ook iets voor de bibliotheek kunnen betekenen. Daar is de Poken een handig hulpmiddel bij: door twee Pokens tegen elkaar te houden, worden digitale visitekaartjes uitgewisseld en breid je je netwerk snel uit. Standhouders die zelf geen Poken bezitten, lopen dus de kans er een te krijgen van een jeugdbibliothecaris uit Zwolle!

Wat is een Poken?
Een Poken is een apparaatje dat je in de usb connector van je pc steekt. Om een Poken te kunnen gebruiken ga je naar de website www.doyoupoken.com. Daar kun je een profiel aanmaken en o.a. je sociale netwerken toevoegen. Als je twee Pokens tegen elkaar houdt, worden 'keys' uitgewisseld. Pas als je de Poken in de usb connector steekt en contact maakt met de website, worden deze 'keys' gekoppeld aan de persoon die je bent tegen gekomen. Op die manier wissel je digitale visitekaartjes uit. Op de Poken zelf staan geen persoonsgegevens. De Pokens zijn te koop bij http://letspoke.com/.

1 opmerking:

Michael zei

www.pokens4U.NL! Bestel je digitale visitekaartjes goedkoop en snel!

Je kan ze hier bestellen voor €13,95 p.s. Andere websites die ze goedkoper aanbieden hebben ze vaak niet op voorraad, of de acties zijn voorbij/prijzen verhoogd.

www.pokens4u.nl